Piernik z czerwonej fasoli

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
29 grudnia 2016

Pani Ania pamięta również o diabetykach i osobach dbających o linię, a także tych, które nie spozywają glutenu. Zapraszamy do zapoznania się z przepisem na pyszny piernik bez grama mąki i cukru.

 

Składniki:

2 puszki czerwonej fasoli po 400g

4 jajka

2 banany

2 pełne łyżki oleju kokosowego

6 łyżek miodu

12 łyżeczek kakao extra ciemne z Ghany

1 łyżeczka sody

bakalie: śliwki suszone, orzechy, daktyle, migdały, skórka pomarańczowa

 

Fasolę wypłukać na sitku. 2 banany zmiksować z fasolą na gładką masę. Dodać 4 żółtka. Białka osobno ubić na pianę. Dodać do wszystkiego olej kokosowy i pozostałe składniki i wymieszać. Na sam koniec dodać do masy ubite białka i wymieszać. Wylać na brytfankę i piec w temp. 180 stopni C ok. 50 minut.

Galeria

  • Powiększ zdjęcie Piernik  z czerwonej fasoli

    Piernik z czerwonej fasoli